PERCEPTIONS OF BEAUTY

Forestillinger om skønhed (Perceptions of beauty)

Rønnebæksholm
Forestillinger om Skønhed ( i dialog med Carl Johan Forsberg), Næstved

’Forestillinger om Skønhed’ tager udgangspunkt i Eva Louise Buus (f. 1979) og Carl Johan Forbsbergs (1868-1938) fælles om end forskellige søgen efter det skønne. Skønhed var for Carl Johan Forsberg det største gode i livet sammen med kunsten, og med stor pompøsitet beskrev han sig selv som en vandringsmand, der med stav og lygte begav sig fra sted til sted for at søge efter skønhedsidealet. Buus, der har kurateret udstillingen, er også interesseret i idéen om skønhed, men for hende er skønheden ikke noget fast definerbart. I stedet åbner hun gennem sine værker for spørgsmål som: hvad er skønt? Hvordan opleves og opfattes skønhed? Skal skønhed sanses eller forstås? Hverken udstillingen eller kataloget forsøger at besvare spørgsmålet om, hvad der er skønt. Derimod italesættes skønheden som et grundvilkår i vores måde at møde verden på.

”De motiver, der symboliserer det skønne, er ofte noget af det mest porøse og flygtige, vi har: Blomster visner og kvindekroppen forfalder. Jeg arbejder konsekvent med at mine værker forandres af enten tid, bevægelse eller lys.”

Eva Louise Buus udvider i fortolkningen af Forsberg sin praksis fra primært maleriet til også at udføre værker med ætsninger på metalflader såsom kobber og zink. Processen er svær at kontrollere, og det er aldrig præcist til at vide, hvordan det endelige værk vil se ud. Selv efter at et værk er færdigt, fortsætter oxyderingsprocessen, hvilket skaber vilde, flygtige og ukontrollable farver og former.

”Metal har en art indbygget skønhed. Vi bliver oftest draget af den skinnende overflade, som både reflekterer verden og lukker af for den. Og så indeholder metallet, præcis som skønheden, sin egen modsætning, nemlig forfaldet. Den spejlblanke overflade oxideres og nedbrydes og er utrolig sart over for denne verdens aftryk”.

Black Lilies. Oxidized copper and black enamel, 98 x 70 cm

Mountain scenery. Oxidized brass, 122 x 80 cm

Venice. Oxidised zinc, 78 x 56 cm

Waves. Oxidized brass, 70 x 150 cm

Lilacs, oxidised copper, 70 x 56 cm

Standing Woman with Branches. Oxidized copper and white enamel, 184 x 80 cm

Woman with Flowers (La Primavera). Oxidized copper, 184 x 80 cm

Woman Combing Hair (Camilla. Oxidized iron, 124 x 93 cm

Idolino (Villum). Oxidised brass, 93 x 70,5 cm

Woman Bathing. Oxidised brass, 62 x 80 cm

Under Water. Oxidised brass, 70 x 112 cm

Mountain Range. Oxidized zinc, 22 x 190 cm

Poppies. Acrylic on canvas, 163 x 130 cm

© Copyright Eva Louise Buus

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.